Sköt om din bil på bästa sätt

För att undvika tråkiga överraskningar och att bilen ska hålla länge, är det viktigt att vårda den. Det är oavsett om du köpt en klassiker som kan öka i värde eller ett generellt prisrally, som inträffade på begagnatmarknaden under 2022. Eller om du bara vill bevara bruksvärdet.

Du ska aldrig slarva med service enligt serviceboken. Det handlar inte bara om att undvika onödiga reparationer, utan även om din säkerhet. En bil som inte fungerar som den ska, kan orsaka livsfara i trafiken. Både för andra och för dig själv.

Det är också viktigt att läsa igenom manualen när du köpt en ny bil. Det här gäller oavsett om den är fabriksny eller begagnad. Att ignorera en varningslampa i tron att det nog inte är något viktigt, kan leda till att motor eller växellåda skär. Om det händer, är det i princip aldrig lönsamt att reparera.

Till sist, börja med omsorgen redan innan köpet

Eftersom bilar är stora investeringar, ska du läsa på om bilmodellen du vill ha, innan du köper den. Kanske finns det bättre alternativ. Är den begagnad, är det ofta klokt att låta en professionell bilverkstad ordentligt gå igenom bilen, helst innan köpet. Genom att anlita en seriös bilfirma, till exempel Bildeve.se, får du dessutom garanti.