Viktigt med bra belysning på din motorcykel

Nu när vintern har kommit och dagarna blir allt mörkare, är det ytters viktigt att du har en bra belysning. Många olyckor händer varje år på grund av att folk inte syns tillräckligt i trafiken. När vinterns mörker sänker sig blir det än viktigare att vara upplyst. Ta hand om dig själv och ditt fordon samtidigt som du underlättar för andra trafikanter.

Håll dig upplyst

Det krävs att du är fokuserad när du kör, speciellt när det är mörkt, isigt och kyligt ute. Om du kör utan bra belysning får du svårare att se var du kör, samtidigt som andra får svårt att se dig. Båda de här aspekterna kan leda till allvarliga olyckor.

När mörkret lagt sig är det även viktigt för fotgängare att bära reflex. Den lyser upp så att andra ser och har koll på var de befinner sig. För att reflexen ska fungera behöver du som trafikant ha fungerande belysning som lyser upp reflexen.

Alltså, det är inte bara viktigt med belysning så att du som kör ska se bra. Den hjälper även dina medmänniskor att lokalisera dig och på så sätt minska risken för en olycka. Ta hand om dig själv och andra och ta en titt här för att hitta passande belysning.