Utrusta bilen

De flesta av oss anser att en bil är färdig när den lämnat fabriken. Andra ser en ny bil som en utgångspunkt. Det finns dock ett antal saker de flesta av oss vill utrusta en ny bil med.

Praktiska saker

Vissa praktiska saker är ett måste i en bil. En bra ficklampa, en bogserlina och startkablar. Andra saker kan också vara bra att ha. Kommer du att behöva dra en husvagn eller en släpkärra behöver du en dragkrok. Det finns andra sätt förbättra bilens lastförmåga. Takräcken var förr klumpiga och besvärliga att montera. Ett nytt takräcke är väldigt enkelt att montera och ökar lastförmågan avsevärt.

Prestanda

Många vill öka bilens prestanda. Ett enkelt sätt att ge bilen fler hästkrafter är att ”chippa” den. Du bör dock tänka på att detta kan minska motorns livslängd. Om du ger bilen fler hästkrafter bör du också investera i bättre bromsar och bättre hjulupphängningar.

Utseende

Många vill göra sin bil mer personlig. Det vanligaste sättet att få en bil att sticka ut är genom att byta hjul. Snygga fälgar med större diameter ger din bil ett elegantare utseende. Byter du till fälgar med större diameter får du inte glömma att montera däck med lägre profil så att hjulen inte tar i hjulhusen.